Er was eens een Zieltje...

Al geruime tijd droom ik erover: een eigen voorstelling maken. En dan het liefst voor kinderen, want zij zijn mijn favoriete publiek; onbevangen, eerlijk en oordeelloos. Maar waar de voorstelling over moest gaan, dat wist ik nog niet.

Tot ik afgelopen zomer ineens dé ingeving kreeg! 

Ik las het kinderboek 'Er was eens een zieltje...' van Marie-Claire van der Bruggen en dacht: Ja, dit is het! Dit verhaal wil ik vertellen!

En dus trok ik de stoute schoenen aan en zocht contact met haar. Zo spannend als ik dat vond, zo enthousiast reageerde zij. We spraken af en het klikte meteen. Ze gaf toestemming om haar verhaal te vertalen naar het theater. Daar wilde ze zelf ook graag bij betrokken zijn en daar was ik heel blij mee, op die manier konden we er samen voor waken dat het haar verhaal bleef. 

Componist en gitarist Hans Kunneman, die ik nog kende vanuit mijn studietijd aan het conservatorium, sloot bij ons aan. Ik wist meteen dat hij de perfecte persoon was om de avonturen van Zieltje op muziek te zetten. Bleek Hans ook nog getrouwd te zijn met Marijke Smith, die zich als vierde maker aansloot bij ons team en zorg droeg voor prachtige liedteksten.

En zo begon ons avontuur in die hete zomer van 2019. Vanuit onze verbondenheid en gezamenlijke liefde voor dit verhaal, stroomde het vanaf het begin. Hans stelde dan ook voor om de voorstelling in ons midden te leggen en te volgen waar het heen wilde. Ik weet nog dat ik dat ontzettend spannend vond en twijfelde of ik dat wel aandurfde. Maar proberen kon geen kwaad en zo spraken we eens per twee weken af in Overloon met z'n vieren voor onze "Zieltje werksessie". Hans kreeg gelijk; als vanzelf ontstond het verhaal van Zieltje en kreeg haar personage steeds meer kleur.

En nu zijn we bijna zover om ons verhaal te gaan delen met de wereld. Ik hoop dat we op vele plekken mogen spelen en dat Zieltje jullie mee mag nemen op avontuur!

Voor meer informatie zie: www.erwaseenseenzieltje.nl